Afbeelding

Zwemmers van De Devel nemen deel aan NJJK

Algemeen

In een volgepakt Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven heeft afgelopen weekend (van 15 t/m 17 december) een aantal zwemmers van ZZ&PC De Devel deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen korte baan voor Junioren en Jeugd.

In totaal hadden zes zwemmers van De Devel de scherp staande limiettijden behaald om te mogen deelnemen aan dit toernooi. In de leeftijdsklasse Junioren 2 verschenen Asha van Lobberegt, Isa Maes, Jay de Vries en Timo Kock aan de start. Bij de Junioren 3 mocht Rinske Bouman op het startblok plaatsnemen. Isis Naaktgeboren moest wegens een ongelukkig getimede griep verstek laten gaan.

De wedstrijdzwemmers van De Devel verschenen op in totaal 41 afstanden aan de start. Hierbij wisten zij zich maar liefst 24 keer binnen de top tien van Nederland te zwemmen. Jay de Vries heeft op het erepodium twee bronzen medailles omgehangen gekregen.

De zwemmers en trainers van ZZ&PC De Devel kijken trots terug op een mooi en intensief toernooi met goede resultaten. Voor rustig nagenieten is echter geen ruimte. De focus gaat nu volop richting het trainen en behalen van limieten voor de NJJK lange baan, juni volgend jaar.