Rogier hangt aan de startblokken op baan 4, de burgemeester als starter en Rien Jongeneel (opa van Rogier) als scheidsrechter naast de burgemeester
Rogier hangt aan de startblokken op baan 4, de burgemeester als starter en Rien Jongeneel (opa van Rogier) als scheidsrechter naast de burgemeester Foto:

Burgemeester eert Rogier Dorsman bij zijn thuisclub De Devel

Algemeen

Tijdens de clubkampioenschappen van ZZ&PC De Devel verraste Burgemeester Van der Loo de Zwijndrechtse zwemmers door een bezoek te brengen aan zwembad De Hoge Devel. En zelfs mocht hij even de rol van starter vervullen door het startschot van de 50 meter rugcrawl Heren voor zijn rekening te nemen.

Hoog bezoek

Het hoge bezoek aan de zwemclub had alles te maken met het uitzonderlijke succes van Rogier Dorsman tijdens de Wereldkampioenschappen parazwemmen. Met vijf gouden en twee zilveren medailles nam Dorsman op iedere afstand waarop hij uitkwam een medaille mee naar huis.

Namens de gemeeente Zwijndrecht bracht burgemeester Van der Loo de felicitaties over en overhandigde een mooie bos bloemen. Na een geweldige toespraak waarin de burgemeester tevens de club eerde die hem het zwemmen leerde, gingen de clubkampioenschappen van start. De burgemeester nam zelf de startersfluit ter hand en floot de 50 meter rugcrawl weg.

Erelidmaatschap

Tijdens de wedstrijd werd ook een moment genomen om nog even terug te blikken op de Paralympische Spelen in Tokyo waar Dorsman een prachtig paralympisch debuut beleefde. Maar niet alleen hij schitterde in Tokyo. Ook voor Chantalle Zijderveld, die haar carrière bij De Devel begon, werd het een Spelen om nooit te vergeten. Beide leden werden bekroond met het erelidmaatschap van de Zwijndrechtse zwemclub.

Clubkampioenen 2021-2022

De clubkampioenschappen zijn een jaarlijks hoogtepunt voor de zwemmers van De Devel. Dit jaar zwommen ook enkele fanatieke waterpoloërs mee en dat ging ze goed af. In diverse leeftijdscategorieën werd gestreden om de felbegeerde titel. Dit jaar gingen de volgende zwemmers met de titel én een mooie beker naar huis:

Senioren: Rogier Dorsman en Lara Idsinga
Jeugd: Jelmer Paans en Roos Westerhout
Junioren 3/4 : Sven Markkus Eschbach en Britte Lodder
Junioren 1/2: Thom Veldhoen en Manou Longayroux
Minioren 4/5/6: Kris Westerhout en Milou Filemon
Minoren 2/3/4: Rayan El Allali en Jazz Hollander

Groots seizoenseinde

Normaal gesproken worden de clubkampioenschappen onder het genot van oliebollen gehouden in de kerstvakantie. De sluiting van zwembaden deze winter door corona gooide echter roet in het eten. Daar de zwemmers wel van een feestje houden, is bij hen uitstel zeker geen afstel. Er werd groots uitgepakt tijdens de kampioenschappen. Uiteraard met de welbekende oliebollen, maar ook met een gezellige afsluitende barbecue.

Welkom bij ZZ&PC De Devel

Zwemmen is een gezonde en ontspannende sport. Voor iedere zwemmer is er plek. Van de recreatieve zwemmer tot de fanatieke zwemmer. Van de zwemmer die van teamsport en een bal houdt, tot de zwemmer die graag de basis leert. Wil je ook een keer meezwemmen bij deze gezellige zwemclub? Meld je aan via www.dedevel.nl en dan zien we je graag in het zwembad.