Sinds 2002 draagt het Laurens Kamerkoor uit Zwijndrecht zijn steentje bij aan het culturele leven van de Drechtsteden.
Sinds 2002 draagt het Laurens Kamerkoor uit Zwijndrecht zijn steentje bij aan het culturele leven van de Drechtsteden.

Monumentendag in de Kijfhoekkerk

Algemeen

Het thema dit jaar, van het landelijk Monumentenweekend is ‘Duurzaamheid’. Hoe duurzaam kan het zijn als het kleine polderkerkje van Kijfhoek, centraal gelegen in de Zwijndrechtse Waard. Bijna zevenhonderd jaar ademt dit godshuis geschiedenis. De Stichting Behoud Kijfhoekkerk heeft het bekende ‘Laurens Kamerkoor’ uit Zwijndrecht bereid gevonden op Monumentendag, zaterdag 10 september een optreden te verzorgen. 

Sinds 2002 draagt het Laurens Kamerkoor uit Zwijndrecht zijn steentje bij aan het culturele leven van de Drechtsteden. Het koor is opgericht door enthousiaste zangers die een combinatie wilden van plezier in zingen en hoge kwaliteit. Dit uitgangspunt staat nog steeds hoog in het vaandel. Het koor streeft naar een ledenaantal van maximaal 32 personen. Het Laurens Kamerkoor onderscheidt zich van andere koren door het zeer brede repertoire dat gezongen wordt. Dit zorgt ervoor dat er tijdens concerten voor ieder wat wils ten gehore wordt gebracht. Het koor heeft gekozen voor een tweehoofdige muzikale leiding; momenteel bestaat deze uit Gabor van Os en Pieter van Breugel. Het Laurens Kamerkoor wordt geroemd om de koorklank, de muzikaliteit en het zichtbare enthousiasme van zowel koorleden als dirigenten. 

De aanvang van het optreden van het Laurens Kamerkoor in de Kijfhoekkerk is om 14.00 uur. Op diezelfde zaterdagmiddag start er om 13.30 uur een fietstocht vanaf het gemeentehuis in Zwijndrecht en hopen de deelnemers zo rond kwart voor twee in de Kijfhoekkerk aankomen.

De Open Monumentendag in de Kijfhoekkerk is op zaterdag 10 september van 10.00 tot 16.00 uur. Bestuur en vrijwilligers zijn aanwezig u verder te informeren en rond te leiden. Iedereen is van harte welkom!

Onze vaste natuurdeskundige en officieel IVN-gids Jan de Kok is ook weer aanwezig en start om 13.00 uur voor belangstellenden een prachtige en interessante wandeling door het Develgebied. Jan de Kok is als vrijwilliger al jaren officieel natuurgids van het in 1960 opgerichte Instituut Voor Natuurbeschermingseducatie, afgekort IVN.

De Kijfhoekkerk blijft open

Ook tijdens de zomermaanden was de kerk dagelijks open. Velen hebben tijdens een fiets- of wandeltocht de polderkerk als een rustmoment ervaren. De aantekeningen in het gastenboek zijn soms ontroerend en geven de emoties weer van de bezoekers. Met de brandende Paaskaars, het Licht van de Hoop en achtergrondmuziek is de devote rust voelbaar. Er is gratis koffie, thee, frisdrank en water beschikbaar.

https://www.laurenskamerkoor.nl
www.kijfhoekkerk.nl

Voor uw navigatiesysteem kunt u als adres aangeven: Kijfhoek 28 Zwijndrecht