Afbeelding

IFC veel te sterk voor Groot Ammers

Algemeen

IFC was in de tweede bekerpoulewedstrijd veel te sterk voor Groot Ammers, dat met een dikke 7-1 nederlaag terug naar de gemeente Molenlanden moest reizen.
Met drie punten voorsprong en een overweldigend doelsaldo is IFC bijna zeker van poulewinst.

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen De Alblas verdedigde nu Jeroen de Veij het doel en stonden Nick de Veij en Danny Slingerland weer in de basis opgesteld bij IFC.

De gasten wisten binnen één minuut de thuisploeg bijna te verassen door op een voorsprong te komen. De afronding van Thomas van der Spek verdween echter voor hem langs de verkeerde kant van de paal. IFC wist echter voor rust orde op zaken te stellen. Eerst was het aanvoerder Danny Slingerland die met een vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied, voor de 1-0 zorgde. De 2-0 voorsprong kwam tot stand door een goede combinatie tussen Achraf el Hajouti en Nick de Veij, die de bal keurig teruglegde op de opnieuw Danny Slingerland. Met een diepe bal van Perry van Eijken werd Mitchel Ott gelanceerd, die prima voor de 3-0 ruststand zorgde.

Al snel na de rust dacht spits Yoeri Rombouts ook te scoren, maar de bal stuiterde via de onderkant van de lat het veld weer in. De bal had daarbij volgens toeschouwers wel degelijk de doellijn geheel gepasseerd, maar scheids- en grensrechter hadden het niet gezien.
Enkele minuten later was het Mitchel Ott, die doelman Schrijvers wel opnieuw voor een voldongen feit plaatste. Na een overtreding op Rombouts na een perfecte pass van Noah de Neijs tekende Danny Slingerland vanaf de penaltystip voor zijn derde doelpunt van de middag en IFC´s vijfde. Ott kon niet achterblijven en maakte ook zijn derde doelpunt van de middag.
Hierna was het Lars Staat die de eretreffer maakte voor de ploeg van Groot Ammers 6-1. Maar het laatste wapenfeit was voor invaller Dylan de Boer, die de eindstand op 7-1 bracht.

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Nick de Veij, Perry van Eijken, Tim Willemstijn (46. Yannick Jansen), Oussama el Hajouti, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland (70. Damyano Smit), Michael Slingerland (46. Noah de Neijs), Yoeri Rombouts (70. Houssem Ghazouani) en Mitchel Ott (70. Dylan de Boer).

Tekst en foto: Cees van Heeren