Afbeelding

‘In Paradisum’ in de Kijfhoekkerk

Kunst en cultuur

Al bijna zevenhonderd jaar staat het kleine polderkerkje in het buurtschap Kijfhoek. Het ligt centraal en idyllisch gelegen in de Zwijndrechtse Waard. Naast de maandelijkse kerkdiensten organiseert de Stichting Behoud Kijfhoekkerk ook Open Dagen met meer culturele activiteiten.

Een meditatief concert voor de Allerzielentijd 
In het voorjaar hadden we tijdens de Lijdenstijdsperiode het vocaal mannenoctet ‘Terzo Tempo’ uit Schiedam binnen de eeuwenoude kerkmuren. Nu in de herfsttijd heeft het mannenoctet een programma rond de Allerzielentijd samengesteld.

Dit meditatief a capella programma voor moderne zingeving rond Eeuwigheidzondag is deels christelijk geïnspireerd. U hoort een nieuwe combinatie van vocale muziek en declamatie van poëzie. Op het programma staan werken van componisten als Schubert, Schumann, De Kerle, Mendelssohn, Beltjens, Cornelius en Rheinberger. Deze woden gecombineerd met gregoriaanse hymnen en poëzie van dichters als Guillaume van der Graft, Hendrik Marsman, Willem Barnard, Pierre Kemp, Vasalis, Herman Gorter, Ida Gerhardt en Rutger Kopland.

De vocale muziek wordt afgewisseld met declamatie door Dolf Tielkemeijer.
“In Paradisum” wordt uitgevoerd door het mannenoctet ‘Terzo Tempo’ bestaande uit acht geoefende zangers uit de regio Zuid-Holland. Het octet staat onder leiding van musicus Bas Boender en voorzitter van het Drechtsteden Bachkoor. De declamaties worden verzorgd door Dolf Tielkemeijer, emeritus predikant en een kenner en liefhebber van poëzie.

Hartelijk welkom in de Kijfhoekkerk op zaterdag 25 november a.s. . Het programma duurt ongeveer een uur. Aanvang om 19.30 uur. De toegang is uw gift na afloop van het programma. Uw bijdrage komt geheel ten goede aan de Stichting Behoud Kijfhoekkerk. Na afloop van het programma is er gelegenheid met elkaar kennis te maken met koffie en wat lekkers erbij. Een verwijzing naar toiletbezoek, giften en informatiemateriaal is aanwezig. U bent van harte welkom, waar een stoel voor u klaar staat! Adres: Kijfhoek 30 te Zwijndrecht. Voor uw navigatiesysteem is het nuttig als locatie in te stellen: Kijfhoek 28 Zwijndrecht.

Bezoek ook www.kijfhoekkerk.nl Meer informatie bij Wouter Verkerke,
e-mail lenw.verkerke@gemail.com,
telefoon 06-10932699.

Afbeelding