Afbeelding

Hoe klinkt Bach op het orgel van de Dorpskerk? Jolanda Zwoferink vertelt en laat het horen.

Lokaal

Zaterdag 11 november 2023 is een bijzondere bijeenkomst van de afdeling Zuid-Holland van de landelijke organistenvereniging de KVOK, in de Dorpskerk, Kerkplein te Hendrik Ido Ambacht. Aanvang 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom deze middag. Jolanda Zwoferink zal een inleiding verzorgen n.a.v. haar dissertatie over het ‘Bach-orgel in relatie tot de orgelwerken van Johann Sebastian Bach’

Na een inleiding n.a.v. haar dissertatie over het ‘Bach-orgel’ in relatie tot de orgelwerken van Johann Sebastian Bach’, met name toegespitst op registraties, volgt het thema van deze middag:“Hoe zou het Duyschot-orgel van de Dorpskerk te Hendrik-Ido-Ambacht geklonken hebben als Bach het had bespeeld en hoe zou hij met dit instrument zijn omgegaan om zijn werken tot klinken te brengen?”. Jolanda Zwoferink zal dit samen met de aanwezigen bespreken en dit laten horen aan de hand van werken van J.S. Bach.

Wij nodigen u uit haar selectie voor deze middag alvast te bekijken en te bedenken welke registraties Bach hier in Hendrik-Ido-Ambacht had kunnen kiezen. Het gaat om de volgende werken: Canzona in d (BWV 588), Pastorale (BWV 590), “O Lamm Gottes, unschuldig” (BWV 656), en Partita “O Gott, du frommer Gott” (BWV 767).