Dit was de opbrengst van 2022
Dit was de opbrengst van 2022

De zevende Editie van de Winter3Daagse komt eraan

Lokaal

Vanaf 22 december 19.00 uur zal de zevende editie van de Winter3Daagse van start gaan. In 24 uur worden er zoveel mogelijk producten ingezameld voor de lokale goede doelen. Daarnaast wordt er in deze 24 uur radio en TV gemaakt vanuit de studio van ATOS RTV in Zwijndrecht om het thema armoede onder de aandacht te brengen.

Tijdens de Winter3Daagse van 2023 wordt er ingezameld voor de lokale voedselbanken van Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht, de kledingbank van de Zwijndrechtse Waard en de speelgoedbank Drechtsteden. De afgelopen weken zijn er op 22 basisscholen en verenigingen in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht acties van start gegaan om producten, kleding en speelgoed in te zamelen. Op zaterdag 23 december zal er in Zwijndrecht voedselproducten worden ingezameld bij de Jumbo Walburg, Albert Heijn Walburg en de Boons markt in winkelcentrum Noord. Als mensen producten willen doneren kunnen zij dat kwijt bij deze drie inzamelpunten waar de vrijwilligers dit met open armen zullen ontvangen.

Vrijdagavond 23 december vanaf 19.00 uur zal de Winter3Daagse dan echt start gaan. Dit jaar is er gekozen voor een variant van 24 uur. DJ Bram de Waard zal deze 24 uur non stop achter elkaar draaien en wordt bijgestaan door 13 andere Dj’s die elke keer afgewisseld worden om de twee of drie uur. Er zullen interviews zijn betreffend over de doelen zelf, scholen en verenigingen die gedoneerd hebben en initiatieven die betrekking hebben over armoede. Ook zal tijdens de zevende Winter3Daagse een Escaperoom plaatsvinden, muzikale optredens, een metaluurtje en twee heuse Hollandse uren. Nieuw dit jaar zijn de fragmenten die ieder uur terugkomen over mensen die in armoede leven. Deze fragmenten zijn gemaakt door ViaCultura die een serie ‘Blikken zonder Blozen’ heeft geproduceerd het afgelopen jaar. Vanaf 18.00 uur is er een Winter3Daagse warming-up zijn met Robin Visser en Marvin van der Burg waarin er vooruit wordt geblikt op de Winter3Daagse. Wanneer de Winter3Daagse is afgelopen gaat Jonne Teekman twee uur lang de Winter3Daagse afterparty verzorgen.

Via de website www.winter3daagse.nl kan je meer informatie vinden over de goede doelen waarvoor er ingezameld wordt, de programmering van de Winter3Daagse vinden en een terugblik op de afgelopen zes edities van de Winter3Daagse. Je kunt via deze website ook doneren voor de goede doelen. De mogelijkheden staan op de website beschreven. De Winter3Daagse is te beluisteren via ATOS Radio en Papendrecht FM en te zien via ATOS TV, Papendrecht TV en www.winter3daagse.nl

De chequemuur van Winter3Daagse 2022. In 2023 zal er weer een nieuwe chequemuur gevormd worden.