Afbeelding

PWS-feest op het Walburg

Lokaal

Elk jaar maken de examenleerlingen in heel Nederland een Profielwerkstuk (PWS): ze tonen hiermee aan dat ze onderzoek kunnen doen binnen het profiel dat ze in de derde klas gekozen hebben. Op veel scholen houden deze leerlingen een presentatie voor hun begeleider en enkele klasgenoten, maar op het Walburg College doen we dit anders.

In Spektakel waren beide ruimtes (de Theaterzaal en de Ambiancezaal) bezet door al deze jongvolwassenen met een eigen stand over hun onderzoek. Niet alleen de onderzoeksvraag, maar ook allerlei attributen over wat ze onderzocht hebben. Wie binnenkwam, kreeg eerst een consumptiebon en een korte uitleg, waarna elke bezoeker zijn ogen uitkeek. Er was bijvoorbeeld een leerling die zijn scooter binnen had gezet om zo allerlei zaken aan te tonen, terwijl een andere leerling een parachute met bijbehorend pak had opgehangen aan het plafond van de zaal. Bij elk groepje werd een uitgebreide uitleg gegeven aan wie ook maar even interesse toonde. Het enthousiasme spatte eraf!
Nadat alle werkstukken bekeken waren, konden de gasten van deze avond stemmen op de beste onderzoeken en de meest creatieve presentatie. De winnaars gingen naar huis met een leuke prijs. Volgend jaar zijn weer alle ouders, grootouders, broertjes, zusjes, klasgenoten en buurtbewoners van harte welkom bij dit prachtige profielwerkstukkenfeest!

Foto: Maurits Bredius