Afbeelding

15 jaar De fietsen van Ambacht

Lokaal

Op 23 maart viert de Fietsen van Ambacht, dat ze al weer 15 jaar dè fietsenwinkel van Ambacht is. In 2009 klein begonnen aan de Graaf Willemlaan is de Fietsen van Ambacht inmiddels uitgegroeid tot een giga-bedrijf met vestigingen in Ambacht, Capelle aan de IJssel, Ridderkerk en Barendrecht. Eigenaar Jan Bosman vertelt samen met Simon Bravenboer, die ruim 42 jaar bij Rijwielhandel Oosthoek heeft gewerkt over het succesvol verkopen van fietsen.

Ken en verwen je klant
“Al vanaf het moment, dat ik in 2009 in Ambacht in de fietsenzaak van Peter Terlouw ging werken heb ik met bewondering gekeken naar de kleine fietsenwinkel van Wim Oosthoek”, vertelt Jan Bosman. ”OKE, hij had een benzinepomp voor de winkel staan, die veel klanten trok, maar verder was er alleen een volgestampt winkeltje met nieuwe fietsen en bromfietsen en een  klein schuurtje achter de winkel, waar de reparaties plaats vonden. Maar toch verkocht hij de meeste fietsen in Ambacht en had hij een grote en vooral trouwe klantenkring. Hoe deed hij dat toch? zo vroeg ik me af. Ik heb daar heel goed naar gekeken en voer zijn manier van omgaan met klanten nu al jaren met succes door in mijn bedrijf. ‘Ken en verwen je klant’ was de toverformule voor het succes van Rijwielhandel Oosthoek en het is nu de toverformule van ons bedrijf”.  

De toverformule voor succes
“Het verkopen van een fiets op zich is niet zo moeilijk. Dat zie je wel aan de verschillende bedrijven, die on line massa’s fietsen verkopen. Wat moeilijker is, is het verkopen van de juiste fiets aan de juiste persoon. Waarvoor wil hij of zij de fiets gebruiken, wil de klant een gewone of een electrische fiets, een fiets met versnellingen, hand- of terugtraprem, wat is de juiste hoogte van het zadel en de beste stand van het stuur? Wat is de beste fiets voor hem of voor haar? En welke veiligheidsartikelen zoals een helm of reflecterende hesjes kan je er het beste bij kopen? Allemaal vragen, die alleen beantwoord kunnen worden tijdens een persoonlijk adviesgesprek met de klant. En wat te denken van de service na de verkoop. Als de fiets toe is aan een onderhoudsbeurt of als er iets kapot gaat. Door ook dan voor de klant klaar te staan en hem goed te helpen bouw je een vertrouwensband op. Klantenbinding noemen we dat. Je moet een klant altijd helpen zoals je zelf geholpen zou willen worden, dat is ons uitgangspunt”, zo lichten Jan en Simon de ‘toverformule’ voor het succes van eertijds Rijwielhandel Oosthoek en nu de Fietsen van Ambacht toe. Met deze visie en het team van enthousiaste medewerkers gaat de Fietsen van Ambacht vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Simon Bravenboer met pensioen
Simon Bravenboer runde ruim 42 jaar samen met Wim Oosthoek de Rijwielhandel Oosthoek. Je kende hem van het benzine tanken met een rolletje pepermunt of van de uitstekende service bij de aankoop of reparatie van je fiets of bromfiets. Ook was hij een bekend gezicht bij het vrijwilligerswerk in het kerkeleven. Nadat Rijwielhandel Oosthoek was gestopt heeft Simon nog ruim 2 jaar bij de Fietsen van Ambacht gewerkt. Net zoals al die jaren daarvoor stond hij ook toen garant voor een ouderwetse service en was hij altijd bereid om je te helpen. Maar nu gaat Simon ermee stoppen. Samen met zijn vrouw Eef gaat hij genieten van een welverdiend pensioen. Plannen heeft hij genoeg: van zijn 4 kleinkinderen genieten, tuinieren, vrijwilligerswerk, zeevissen en zijn hangoor konijnen verzorgen, maar als eerste gaat hij fijn met zijn vrouw op vakantie naar Oostenrijk op, jawel, een fietsvakantie! Tenslotte kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. Simon, het ga je goed!

De fietsen van Ambacht
Veersedijk 55
3341 LL Hendrik-Ido-Ambacht

078 – 684 8100
info@defietsenvan.nl

Tekst: Jan O’teur
Foto’s: De fietsen van Ambacht

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding