Afbeelding

Heerjansdam dichtbij stunt bij FC ’s-Gravenzande

Lokaal

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen het hoog geklasseerde FC ’s-Gravenzande en zocht na afloop uiterst teleurgesteld de kleedkamer op. Want na een knappe 0-2 voorsprong kreeg de ploeg van trainer Ben Mierop in de slotfase drie goals tegen, in vier minuten: 3-2. En werd het een onverdiende zure nederlaag.

De thuisclub kreeg het eerste kansje, maar Frank Broos kopte na een voorzet over het doel van keeper Yoël van Dalen, die de licht geblesseerde Oscar Roos verving. Daarna kwam Heerjansdam beter in de wedstrijd en in de 10e minuut kopte Gert-Jan Plaizier raak, na een prachtige aanval, opgezet door Davy Mierop en daarna voorgezet door Jarno Visser: 0-1. Twee minuten later redde Van Dalen prima na een schot van Twan van Meenen. Ruim vijf minuten later stuurde Lars Brinkman de snelle Milan van den Berg diep en die tikte de bal langs de uitkomende keeper Edgar Leerdam: 0-2 en mocht de doelman blij zijn met de gele kaart, na de overtreding op Van den Berg. Op slag van rust was Mathijn Valster dichtbij de 0-3 maar hij zag zijn schot/voorzet via de verre kruising achter gaan.

Na de rust kreeg keeper Van Dalen meer werk, hij was echter attent na schoten van Yuri Westhof en Van Meenen. Aan de andere kant zag Milan van den Berg zijn schot gestopt worden door Leerdam. Daarna voerde ‘FC’ de druk op, Westhof schoot over het doel en even later werd er een doelpunt afgekeurd na een overtreding op keeper Van Dalen. Tot in de 84e minuut stond er 0-2 op het scorebord en daarna ging het mis.

Stefan Bruijn scoorde 1-2 en het van slag geraakte Heerjansdam zag dezelfde speler een minuut later weer scoren: 2-2. En of dat niet erg genoeg was schoot Sil van Ooijen drie minuten later ook nog de 3-2 binnen.

Paasdubbel voor Heerjansdam
A.s. zaterdag 30 maart speelt Heerjansdam voor de competitie thuis tegen LRC, aanvang: 14.30 u.

Maandag (2e paasdag) 1 april de KNVB bekerwedstrijd Heerjansdam – RBC aanvang: 14.30 u.