Afbeelding

Campagne voor mantelzorgers van psychisch kwetsbaren van start!

Lokaal

In samenwerking met MEE Mantelzorg lanceert de gemeente Zwijndrecht dit jaar de campagne “Mantelzorgers van Psychisch Kwetsbaren Laat je Horen” Een belangrijk initiatief om aandacht te vestigen op de vaak onzichtbare groep mantelzorgers die zorgen voor psychisch kwetsbare mensen. Deze mantelzorgers worden nog te weinig gezien, zowel door hun omgeving als door professionals. Binnenkort zullen opvallende afbeeldingen uit deze campagne overal opduiken - op posters, flyers, digiborden en sociale media.

Onzichtbaar
Psychische problemen zijn vaak onzichtbare problemen voor de buitenwereld. Autisme, angst of een depressie, je ziet het niet. Het is vaak slecht te herkennen voor buitenstaanders, waardoor de problematiek vaak wordt gebagatelliseerd. Buitenstaanders weten vaak ook niet hoe groot het gevolg is van het psychisch probleem en de zorgen die er zijn. Het gevolg is dat de mantelzorger zich niet altijd gezien en gesteund voelt. Terwijl dit juist zo belangrijk is om het vol te houden.

Activiteiten
Speciaal voor deze groep mantelzorgers organiseert MEE Mantelzorg dit jaar drie bijeenkomsten. De inhoud van deze bijeenkomsten zullen binnenkort via een flyer bij deze krant worden gevoegd. Daarnaast zullen zij te vinden zijn op de diverse sociale media en op de websites www.viverasociaalwijkteam.nl en www.meemantelzorg.nl

De omgeving
Het doel is duidelijk: deze mantelzorgers moeten erkend en herkend worden, niet alleen door de professionals die hun kwetsbare naasten begeleiden, maar ook door hun omgeving. En de omgeving: dat bent u. Alleen op die manier kunnen we er echt voor hen zijn, wat op zijn beurt ook ten goede komt aan de psychisch kwetsbaren. Een win-win situatie.

Dus kent u iemand die zorgt voor een persoon met een psychische kwetsbaarheid? Vraag er dan eens naar. Hoe gaat het met jou? Lukt het nog een beetje? Je hoeft echt niet ineens te gaan koken, alle praktische taken op te lossen of de problemen van de psychisch kwetsbare op te lossen. Het gaat simpelweg om even die aandacht voor de mantelzorgers, zodat zij zich gezien én gehoord voelen. En als je denkt: voor deze mantelzorger is het behoorlijk zwaar, wijs hem of haar dan op het Vivera Sociaal Wijkteam.

Want wij luisteren.

www.viverasociaalwijkteam.nl 078 – 7708181

Deze campagne is tot stand gekomen in samenwerking met Doen Communicatie.

Denk je aan zelfdoding? Blijf niet met je gedachten lopen, maar zoek hulp. Praat met een naaste of neem contact op met je huisarts. Of bel met 113 Zelfmoordpreventie (0800 - 0113), chatten kan ook: www.113.nl