Afbeelding

Carrouselvergadering 6 februari 2024 – Wensen en bedenkingen asielopvang Hotel Ara

Mens en Maatschappij

De gemeente Zwijndrecht ziet mogelijkheden voor de opvang van asielzoekers. In Hotel Ara op de Veerweg 10 kunnen vanaf het voorjaar 2024 tot 300 asielzoekers tijdelijk worden opgevangen, om de opvang in Ter Apel te ontlasten. Hierover heeft het college van burgemeester en wethouders een ‘principebesluit’ genomen. Dat betekent dat het college mee wil werken aan het mogelijk maken van de opvang van asielzoekers in Hotel Ara. De gemeenteraad kan wensen en bedenkingen aan het college meegeven. 

Carrouselvergadering 6 februari
Aanstaande dinsdag 6 februari 2024 om 20:00 uur is de eerste keer dat de gemeenteraad het raadsvoorstel van het college bespreekt in een oordeelsvormende carrouselvergadering. Dat betekent dat de aanwezige raadsleden en raadscommissieleden het principebesluit van het college bespreken en hierover met elkaar van gedachten wisselen.

Bij de carrousel kunnen inwoners inspreken. Inwoners kunnen zich aanmelden voor inspreken tot vier uur voor de vergadering via griffie@zwijndrecht.nl.    De carrousel is rechtstreeks te volgen via ATOS TV en via de website www.raadzwijndrecht.nl en is later terug te kijken.

Besluitvormende Raadsvergadering 
Er wordt geen besluit genomen in de carrouselvergadering. Na de carrouselvergadering volgt op een later moment een raadsvergadering. Zodra de datum van deze raadsvergadering definitief is vindt u de vergadering op onze website bij vergaderstukken en agenda’s.

Digitaal te volgen
De carrouselvergadering op 6 februari is openbaar en vindt om 20:00 uur plaats in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3 te Zwijndrecht. De vergadering is ook digitaal te volgen. Kijk hiervoor op onze website www.raadzwijndrecht.nl

Informatie
Voor meer informatie over de carrouselvergadering op 6 februari 2024 kunt u terecht op de website van de gemeenteraad: vergaderstukken en agenda’s.

Voor meer informatie over de mogelijke opvang van asielzoekers in Zwijndrecht kunt u terecht op  www.zwijndrecht.nl/noodopvang. Hier vindt u ook de antwoorden op de meest gestelde vragen.