Afbeelding

Heerjansdam onderuit bij Nieuwenhoorn

Sport

Heerjansdam speelde zaterdag de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Nieuwenhoorn (ook competitietegenstander) en verloor, na een 0-0 ruststand, met 1-0. De eerste kans was voor Nieuwenhoorn, die een hoekschop opleverde. Daarna was voor Heerjansdam Toby Obiku twee keer dreigend en schoot Milan van den Berg naast het doel.

In de 37e minuut kwam een van de aanvallers van de thuisclub in behoorlijk kansrijke positie voor het doel van keeper Yoël van Dalen, die zag echter de bal voorlangs gaan. Van Dalen moest wel in actie komen na een verkeerde terugspeelbal van Milan van den Berg en aan de andere kant was Jelmer Nugteren twee keer dichtbij een doelpunt. De eerste keer (op slag van rust) na een schitterende pass van Railey Martijn kon hij in goede positie de bal niet onder controle krijgen en even later stuurde Coen Blaazer Milan van den Berg de diepte in en zijn goede voorzet werd door Nugteren over het doel gekopt.

Na de rust een compleet ander team in het veld en waren er over en weer, niet al te veel kansen. Keeper Oscar Roos van de Dammers tikte in de 69ee minuut een laag schot uit het doel en voor Heerjansdam was Justin van den Berg een paar keer dreigend en uit een van zijn acties schoot Antonio Ilic zijn voorzet over het doel. Zeven minuten voor tijd een ongelukkig moment in het eigen strafschopgebied van Chereau Chobin, wat Nieuwenhoorn een strafschop opleverde. En die werd feilloos benut: 1-0.