Afbeelding

Devel DG1 viert in afgeladen zwembad ongeslagen kampioenschap!

Lokaal

Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen ZPB op het programma. Een weekend eerder was Devel DG1 al kampioen geworden (uit in Vlaardingen). Hoe mooi is het dan om thuis zonder druk te winnen, een mooi waterpolo feest te hebben.

Opa’s, Oma’s, broers, zussen, vrienden en andere familie waren aanwezig om te genieten van een mooi waterpolo feest. Eric van Helden was bereid gevonden om als speaker te fungeren, zodat we ook live verslag hadden. Ruben Wenink en Mees Roodselaar regelde tussen de periodes leuke muziek, en na elk doelpunt een mooie goal tune. Jan van Geloof deelde na afloop de bekers uit, nadat de ploeg uitgefeest was in het bubbelbad en op de glijbaan.

RTC Hollandse Delta
Voor de betere kinderen is er een waterpolo selectie training in Dordrecht, waar alleen de betere kinderen uit de regio mee doen. Trost is de Zwijndrechts club dat Jurre Zoeteweij en Pepijn van Doesburg hieraan deel mogen nemen. Hierdoor nemen ze ook bepaalde vaardigheden mee terug naar de club waar vervolgens de hele groep weer van profiteert.

De kampioenswedstrijd
Om 1440 begon de wedstrijd in Zwijndrecht. De trainers hadden de kinderen voorbereid op deze speciale wedstrijd, en ze op het hart gedrukt te genieten van de sfeer, die ze extra kracht zou geven. De kinderen werden middels een line up voorgesteld aan het publiek.

De start van de wedstrijd was voortvarend. Na 22 seconde had Jurre de 1-0 al gemaakt. De volgende aanval was ook direct succesvol. Pepijn ging vrij op doel af, waarna hij onrechtvaardig gestopt werd. Penalty voor de thuisploeg. Jesse was koelbloedig en maakte de 2-0. Halverwege de eerste periode had Pepijn de stand al naar 3-0 getild. Eind van de periode maakte Sam er nog 4-0 van.

In de tweede periode ging de thuisploeg rustig verder waar het gebleven was. Via Michel, Pepijn, Lieselot en Zita werd de 5,6,7 en 8-0 gemaakt. Hierna mocht de ploeg uit Barendrecht wat terug doen middels de 8-1.

In de derde en vierde periode nam de thuis ploeg gast terug om uiteindelijk op 10-4 te eindigen. Zwijndrechtse doelpunten van Jurre en Liene.

Spelers van het team: Milan Verhagen, Jesse Geerdsen, Sam van der Werf, Lucas Rickhoff, Djesley Alderliesten, Liene Vredenburg, Pepijn van Doesburg, Michel Vugts, Anouk Wenink, Jurre Zoeteweij, Luca Dos Santos Dias, Zita Haak en Lieselot Penning.

Trainers : Alexander van Doesburg, Michelle Hamar de la Brethoniere en Thijs Russcher.