Afbeelding

Heerjansdam wint ruim van IFC

Lokaal

Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei de laatste oefenwedstrijd voordat a.s. zaterdag de competitie begint, tegen IFC (2e klasse) en won met 4-0. Dat was een heel stuk beter dan een paar dagen eerder tegen VVGZ (ook 2e klasse) want de ploeg uit Zwijndrecht won met 2-3.

Heerjansdam pakte tegen IFC de zaken goed aan en was al snel dreigend via Toby Obiku (redding keeper Jeroen de Veij) en daarna moest keeper Yoël van Dalen van Heerjansdam in actie komen na een afstandsschot. Heerjansdam hield het tempo hoog, Obiku en Jelmer Nugteren waren gevaarlijk, voordat Lukas Valster van afstand raak schoot: 1-0 in de 29e minuut. Tien minuten later zette Valster op maat voor en de daarop volgende kopbal van Davy Mierop kwam tegen de lat. Een minuut later ‘stak’ Obiku de bal op Valster en De Veij stopte met moeite het harde schot. Twee minuten later leek Milan van den Berg op weg naar de 2-0, maar de doelman kon na een prima actie van de spits, toch nog redden.

Snel na de rust scoorde Mierop uit een vrije trap 2-0 en in de 54e minuut knalde Jarno Visser schitterend van afstand (via de lat) de 3-0 binnen en was Gert-Jan Plaizier op de goede plaats om te scoren, mocht de bal niet over de doellijn zijn geweest. Twintig minuten voor tijd strafte Lars Brinkman een fout van de ingevallen tweede doelman beheerst af, 4-0 en dat was zijn tweede doelpunt in een paar dagen, want hij scoorde ook tegen VVGZ.