Afbeelding

IFC JO82 kampioen

Lokaal

Afgelopen zaterdag was de laatste voetbalwedstrijd van de derde fase. Veel teams in de regio werden kampioen in hun poel. Zo ook het team van IFC onder 8 jaar (JO8-2). Maar wat maakt dit team zo bijzonder? 

Kampioen wordt je als je alles wint, maar winnen doe je niet alleen door de beste vaardigheden in je team te verzamelen. Johan Cruijf zei eens: “Alleen kun je niks. Samen kun je alles”. Dat bewijzen deze 11 kinderen. Dit team onder leiding van trainers Arjos en Sylvian heeft plezier, vertrouwt op elkaar en steunt elkaar. Dat zie je in dat ze elkaar aanmoedigen en dingen gunnen. Deze fase moest het team Jurre (één van de twee keepers) missen, omdat hij vecht tegen kanker.

Deze is voor Jurre!
Toen duidelijk werd dat Jurre niet meer kon voetballen totdat hij genezen was, stapte Daylano naar voren. Hij wilde wel keeper zijn totdat Jurre terug was en deed dat met volle overtuiging. Trainer Sylvian: “We wilden deze fase alle kinderen het gevoel laten ervaren om te scoren. Dat is gelukt! Bijna alle kinderen hebben deze fase wel een doelpunt gemaakt. De kinderen vroegen aan ons: Hoe kunnen we Jurre nu laten scoren? De kinderen vonden een oplossing om te scoren voor Jurre.”

Echte teamspirit
Aan het einde van de laatste wedstrijd riep trainer Arjos iedereen bij elkaar: “IFC, kom erbij! Zien jullie al deze mensen staan, zij zijn zó trots op jullie. We hebben voor iedereen een beker, om ons kampioenschap te vieren, maar de eerste beker geven we aan Jurre.” Een week eerder had het team al een verrassing voor Jurre. Ze hadden een keepersshirt geregeld van Feyenoord met alle handtekeningen van het eerste elftal. Samen ontcijferden ze alle krabbels van hun helden.

IFC op z’n best
Boas, Daylano, Ise, Fabian, James, Joëll, Jurre, Lendon, Levi, Mason en Senn zijn een geweldig vriendenteam. Dit teamgevoel is waar IFC voor staat. Ben je ook benieuwd naar deze club? Op 1 april is het eerste IFC paastoernooi voor de jeugd. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdagavond ben je ook altijd welkom om te komen kijken tijdens de trainingen of op de wedstrijddag van zaterdag.