Afbeelding

‘Agnus Dei’ in de Kijfhoekkerk

Lokaal

Al bijna zevenhonderd jaar staat het kleine polderkerkje in het buurtschap Kijfhoek. Het ligt centraal en idyllisch in de Zwijndrechtse Waard, nabij Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

In de Stille Week voor Pasen, wordt op Witte Donderdag het programma ‘Agnus Dei’ uitgevoerd. Het vocaal mannen octet ‘Terzo Tempo’ uit Schiedam zal dit vocale muziekprogramma, afwisselend zingen met declamatie door Frank Canters.

“Agnus Dei” is een meditatief a capella programma voor moderne zingeving in de zogeheten 40-dagentijd, voorafgaand aan Pasen en is deels christelijk geïnspireerd. U hoort een nieuwe combinatie van vocale muziek en declamatie van poëzie. Op het programma staan werken van componisten als Da Victoria, Mendelssohn, Bruckner en Schubert. Deze worden gecombineerd met gregoriaanse hymnen en poëzie van dichters als Huub Oosterhuis, Ida Gerhardt, Emily Dickinson, Martinus Nijhoff en Simon Vinkenoog.

“Terzo Tempo” bestaat uit acht geoefende zangers uit de regio Zuid-Holland. Bas Boender is musicus en voorzitter van het Drechtsteden Bachkoor. De declamaties worden voorgedragen door Frank Canters.

Hartelijk welkom in de Kijfhoekkerk op Witte Donderdag, 28 maart. Het programma duurt ongeveer een uur..

Aanvang om 19.30 uur. De toegang is uw gift na afloop van het programma. Uw bijdrage komt geheel ten goede aan de Stichting Behoud Kijfhoekkerk.

Adres: Kijfhoek 30 te Zwijndrecht.

Voor uw navigatiesysteem is het nuttig als locatie in te stellen: Kijfhoek 28 Zwijndrecht.

Bezoek ook www.kijfhoekkerk.nl

Voor meer informatie: Wouter Verkerke, oprichter van ‘Terzo Tempo’, adres: Umefors 5, 3124 RD Schiedam, e-mail:
lenw.verkerke@gmail.com, of 06 – 1093 2699

Afbeelding