Afbeelding

ZZ&PC De Devel presteert op nationaal niveau

Sport

De laatste maand van het seizoen staat voor ZZ&PC De Devel in het teken van meerdere nationale toernooien. Op het NK Junioren lange baan kregen Milou Filemon en Manou Longayroux de kans om te schitteren. Het toernooi begon op 11 juni met de lange afstanden, Milou leverde een indrukwekkende prestatie op de 800 meter vrije slag. Als junioren 1 zwom ze zichzelf naar een prachtige 8e plaats in Nederland, waarbij ze vele junioren 2 meisjes achter zich liet.

Een week later zetten zowel Manou als Milou meerdere geweldige persoonlijke records neer, waarmee ze zichzelf in de top 50 van Nederland plaatsten. Deze prestatie is iets waar ze enorm trots op mogen zijn.

Op het weekend van 24 en 25 juni stond het NK sprint op het programma voor zowel de jeugd als de senioren. Britte Lodder wist zich op alle vijf afstanden van dit kampioenschap te kwalificeren, ze behaalde een mooi persoonlijk record. Ook Sven Markus Esbach en Benjamin van Hesdingen kwamen in actie op het hoogste niveau. Ondanks een zware examenperiode zwommen ze beiden een uitstekend toernooi. Manou Longayroux kreeg opnieuw de kans om haar waarde te tonen en nam deel aan de estafettes. Noemenswaardig is dat de Devel ook bij de senioren vertegenwoordigd was bij de beste van Nederland, Stijn de Otter mocht na een afwezigheid van 6 jaar weer laten zien wat hij waard was en hij deed dat met verve.

Het seizoen werd afgesloten met de jaargangfinale in Dordrecht, het officieuze NK voor de minioren, dit keer op de lange baan. Jazz Hollander, Jade van de Vreede, Yara Abdullsada, Pip Verhoeven, Lieselot Penning en Sander de Bruin kwamen in actie op deze laatste wedstrijd van het seizoen. Voor sommige zwemmers was het 50 meter bad wel even wennen, desondanks hebben zij zich op meerdere afstanden bij de top 10 van Nederland gezwommen en werden er weer nieuwe toptijden gezet. In de afsluitende estafette met als startzwemmer Stijn den Otter werd een vierde plaats gepakt.

Het is na een lang seizoen met vele hoogtepunten tijd voor een welverdiende vakantie. Na de zomer beginnen de trainingen weer, waarin er ruimte is voor nieuw zwemtalent. Zie jij jezelf ook wel schitteren op het hoogste niveau of heb je gewoon zin om lekker hard te zwemmen, plan dan snel een proeftraining in. Meer informatie: www.dedevel.nl