Afbeelding
Foto: Lieke de Jong

Clubkampioenen ZZ&PC De Devel gekroond.

Sport

Zaterdag 23 december stonden de clubkampioenschappen van ZZ&PC De Devel op het programma. Traditiegetrouw werd deze wedstrijd vlak voor de kerstperiode gehouden. Tijdens de clubkampioenschappen werd er op alle wedstrijdslagen gesprint. Na deze vier korte, uitdagende afstanden, eindigden de snelste zwemmers als onbetwiste clubkampioenen in hun eigen leeftijdscategorie.

De clubkampioenen van dit jaar: Kai Verhoeven, Lorinde Stevense, Adam Bougallab, Jazz Hollander, Kris Westerhout, Ilvy Lodder, Thom Veldhoen, Thirza van Die, Sven Esbach, Britte Lodder, Stijn den Otter, Lisa van Milt, Sandro Glasius, Tamara Sebus.

Op de tweede plaats schitterden: Tiggo Stevense, Yara Abdullsada, Sander de Bruin, Pip Verhoeven, Gunawan Bekker, Fenna de Witt, Jimmy Hegger, Madelief Penning, Esper Paans, Laura Tromp, Ron Veldhoen.

De derde plek werd veroverd door: Jade van de Vreede, Noah Abdullsada, Lieselot Penning, Valentijn Penning, Tijn van Die, Julia van Wingerden, Julian Stok, Katinka van Dongen, Robert Kras.

Natuurlijk werden ook de zwemmers die dit jaar een bijzondere prestaties hebben geleverd in het zonnetje gezet. Jazz Hollander ontving de aanmoedigingsprijs voor haar enorme vooruitgang op verschillende slagen. Pip Verhoeven werd bekroond met de prestatiebeker meisjes junioren voor haar vastberadenheid en sterke prestaties op verschillende toernooien. Kris Westerhout kreeg de prestatiebeker jongens voor zijn opeenstapeling van persoonlijke records en zijn krachtige vertoning op het NJJK. Britte Lodder werd geprezen met de prestatiebeker dames voor haar onvermoeibare inzet en deelname aan het NK sprint. De laatste prestatiebeker werd uitgereikt aan Stijn den Otter, die dit jaar als senior op indrukwekkende wijze deelnam aan het NK, een knappe prestatie. Jinthe van de Vreede ontving de pechbeker vanwege blessureleed, waarbij haar toewijding aan het assisteren bij trainingen en wedstrijden werd geëerd.

Het hoogtepunt van het evenement was de familie-estafette, waar families streden om de eer en de titel van de snelste familie van De Devel. De familie Van Dongen veroverde opnieuw het goud, gevolgd door de familie Westerhout met zilver en de familie Paans die brons in de wacht sleepte.