Na een kort woordje van Kees Groeneveld en de huidige directeur Marianne Melgert, werden de glazen met kinderchampagne geheven.
Na een kort woordje van Kees Groeneveld en de huidige directeur Marianne Melgert, werden de glazen met kinderchampagne geheven.

SBO de Steenen Kamer bestaat 50 jaar

Lokaal

Afgelopen week is het 50-jarig jubileum op de Steenen Kamer groots gevierd. Het feest werd op woensdag geopend op het feestelijk versierde schoolplein. 

Na een kort woordje van de oprichter van de school, Kees Groeneveld en de huidige directeur Marianne Melgert, werden de glazen met kinderchampagne geheven en kon het feest echt beginnen. Met het thema tijdmachine in gedachte hebben de leerlingen verschillende workshops en activiteiten gedaan: 3D pen tekenen, dansworkshops, graffiti, lipdub, escape room, lekkere slush puppy’s drinken en nog veel meer. Vanwege het warme weer werd het programma oudhollandse spelletjes wat aangevuld met waterspelletjes. Het feest werd afgesloten met een schoolreisje naar het Archeon. In dit park beleefden de leerlingen de geschiedenis van Nederlands door activiteiten als boogschieten, varen in een boomstamkano en kaarsjes maken. Juf Denise, tevens organisator van het feest,: ‘Ik hoorde veel geluiden van leerlingen dat de dag veel te kort was. Een geslaagd uitje dus!’

Betrokkenheid leerlingen en ouders 
Het gehele jaar waren de leerlingen al betrokken bij de organisatie van het jubileumfeest. In de leerlingenraad werd meegedacht wat het thema zou zijn en welke workshops gekozen zouden worden. Marianne Melgert:  ‘In de evaluatie gaven de leerlingen aan dat zij zich hierdoor extra belangrijk voelden. Dat zij dit vooral leuk vonden, maar toch ook wel spannend. Het feest moest wel leuk zijn voor iedereen! Dit was een mooi leerproces voor de leerlingen. Ook de ouders hebben geholpen bij de viering. Zonder de betrokkenheid van de ouderraad was het niet mogelijk geweest het feest zo vorm te geven zoals wij nu gedaan hebben. In de voorbereiding, maar ook bij het ondersteunen gedurende de dag. Leerling groep 5: ‘Juf, zullen we de verjaardag van de school volgend jaar weer vieren? Want dan is de school er 51 jaar!’

Reünie
Om stil te staan bij het 50-jarig jubileum was er vrijdagmiddag een reünie voor (oud)collega’s en betrokkenen. Ook dit was een geslaagd feest waarin ruimte was voor een terugblik, praatje een rondlopen in het gebouw. Uiteraard werden veel anekdotes uitgewisseld en vroeger vergeleken met nu. Maar wat vooral opviel was dat de trots op de school van alle tijden is.

SBO de Steenen Kamer
Stenenkamer 34
3332KP Zwijndrecht

Afbeelding