Afbeelding
Foto: Shutterstock

Cultuurmenu Zwijndrecht live!

Lokaal

Vanaf 8 januari 2024 kunnen alle basisscholen in Zwijndrecht en Heerjansdam gratis workshops op het gebied van kunst en cultuur bestellen voor de leerlingen van groep 1 t/m 8. Op 24 januari treden leerlingen groep 3/4 van De Rank uit Heerjansdam om 11.00 uur op voor wethouder Cultuur Jacqueline van Dongen om officieel het Cultuurmenu Zwijndrecht te openen. Het belooft een feestelijke lancering te worden.

Ontwikkeling
“Kunst en cultuur zijn essentiële elementen in de ontwikkeling van kinderen. Met het Cultuurmenu willen we elke leerling in Zwijndrecht en Heersjansdam de kans geven om deze belangrijke aspecten te verkennen,” zegt Marjan van Breugel, SOC coördinator Scholen en stuwende kracht achter het programma. “We zijn verheugd om samen te werken met de scholen en lokale cultuurpartners om een rijke leerervaring te bieden. Het Cultuurmenu zet in op leren – over, door en met cultuur. Vaak koppelen we hier thema’s aan als duurzaamheid en diversiteit. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van een cultureel (zelf)bewustzijn.”

Gratis kunst- en cultuuractiviteiten basisscholen Zwijndrecht
De scholen kunnen zich via de website www.soc.nl/cultuurmenu aanmelden voor workshops  beeldend, dans, theater, muziek, media en erfgoed. Leerlingen gaan door de schooljaren heen op ontdekkingsreis langs alle kunst- en cultuurdisciplines. Zo verlaten ze de basisschool met een rugzak vol kennis, inspiratie en ideeën.

Cultuurpartners
Cultuurmenu Zwijndrecht, gefinancierd door gemeente Zwijndrecht, is ontworpen om de creativiteit en culturele kennis van de leerlingen te verrijken. De workshops worden gegeven door ervaren vakdocenten en zijn speciaal ontwikkeld om leerlingen op een interactieve en educatieve manier kennis te laten maken met verschillende culturele disciplines. SOC werkt samen met K’Dans, Het Geklank des Konings, JMX Events, Theaterhuis, Anker Illustrations, The Historymaker, Astrid Honcoop, Marieke Havers, Filmtheater de Witt, Winsser Visuals, Showband Jong Holland en Gitaarschool Zwijndrecht.

Kunst en cultuur in de klas
Cultuurmenu Zwijndrecht richt zich per groep op verschillende disciplines. Groep 1 en 2: theater en dans. Groep 3 en 4: beeldend en media. Groep 5 en 6: muziek en dans. En groep 7 en 8: alle disciplines. Voor meer informatie over het Cultuurmenu en om je school in te schrijven, bezoek www.soc.nl/cultuurmenu. Laten we samen kunst en cultuur tot leven brengen in de klas!