Afbeelding
Nico van Dongen

Masters-zwemmen booming bij ZZ&PC De Devel

Lokaal

ZZ&PC De Devel was afgelopen weekend met maar liefst 15 zwemmers vertegenwoordigd bij de regionale Masterwedstrijd in Gouda. Deze vertegenwoordiging markeert een indrukwekkende groei voor de club, die eerder in december nog 9 deelnemers naar de masterswedstrijd in Zwijndrecht afvaardigde.

De stijgende populariteit van het masters-zwemmen bij De Devel is een opvallende ontwikkeling. De masters, zwemmers van 20 jaar en ouder, zijn een belangrijk onderdeel geworden van de zwemmersgemeenschap van de club. Hun deelname aan wedstrijden, waarbij afstanden variëren van 50 tot 1500 meter en estafettes een vast onderdeel zijn, toont hun passie voor de sport.

De diversiteit binnen de groep is opmerkelijk. Sommigen van hen hebben hun hele leven de wedstrijdsport beoefend, anderen zijn op latere leeftijd begonnen met zwemmen. In Gouda was de leeftijdsrange indrukwekkend, de jongste Develmaster in Gouda was 20 jaar en de oudste maar liefst 72 jaar.

Het evenement in Gouda bracht niet alleen een sterke vertegenwoordiging van De Devel, maar ook indrukwekkende prestaties. Pauline Tromp (categorie 60+) verbeterde haar persoonlijk record op de 50 meter rugcrawl met een schitterende 5 seconden, terwijl Sandro Glasius (categorie 55+) de magische grens van 28.99 seconden op de 50 meter vrije slag doorbrak. Beide estafetteteams van De Devel heersten in hun respectievelijke categorieën van 80+ en 160+.

De Devel is erg blij met hun Masters, die een inspiratie zijn voor de jongere zwemmers om de sport langdurig te blijven beoefenen. Bij de Devel is er ruimte voor elke master, ongeacht het niveau of de ambities. Of je nu een beginner bent of een ervaren zwemmer, of je mee wilt doen aan wedstrijden of gewoon de conditie op peil te houden, iedereen is welkom bij De Devel. Wil je een keer meedoen? Stuur dan een e-mail naar zwemcommissie@dedevel.nl voor meer informatie.