De aula vol met bingogasten
De aula vol met bingogasten DSK

Bingo avond SBO De Steenen Kamer een groot succes!

Lokaal

Het is al jaren traditie op De Steenen Kamer te Zwijndrecht en elk jaar weer een groot feest: de bingoavond!  

Vrijdag 15 maart was het weer zo ver. In totaal hebben 170 fanatieke deelnemers nummers aan zitten kruisen, in de hoop ‘bingo’ te kunnen roepen en een prijs in de wacht te slepen.  De afsluitende loterij maakte de avond compleet. Er zijn mooie prijzen uitgedeeld.  

Wat deze editie extra bijzonder maakte is het gekozen goede doel van de avond.  De leerlingenraad van de school heeft zich hierover gebogen. Er is dit jaar voor gekozen om iets voor de natuur en de dieren te doen, want zo werd gezegd: “wij mensen hebben het eigenlijk al wel heel goed”. Ook wilden zij er niets van weten om een deel van de opbrengst in school te gebruiken, want “wij hebben alles al wel op school”.  

Wij zijn op school sinds kort bewust bezig met het scheiden van afval. HVC heeft hier gastlessen over gegeven en er is in de lessen burgerschap extra aandacht geweest over de problemen rondom afval, waaronder plastic, in onze omgeving en daarbuiten. Gedurende het schooljaar gaan er groepen leerlingen gewapend met grijpers en handschoenen afval opruimen rond de school. Zo werd de link naar een doel die zich inzet om plastic afval uit de zee te vissen snel gelegd.  Het prachtige bedrag van 884,16 euro gaat daarom volledig naar The Ocean Cleanup.  

Daar zijn wij maar al te trots op!  

De opbrengst van de bingo
Een afvaardiging van de leerlingenraad vertelt over het goede doel